OVER
HUIZE
BORGHOF

HET KASTEEL WAAR HEDEN EN VERLEDEN ELKAAR ONTMOETEN

Huize Borghof, een kasteel met een geschiedenis die teruggaat tot in het begin van de 19de eeuw, staat als een stille getuige van verschillende tijdperken in de geschiedenis. De exacte bouwdatum van het domein is niet te achterhalen. Het kwam in elk geval tot stand in de tijd van Napoleon, in opdracht van politicus Louis Julien Julliot en zijn echtgenote Françoise Caroline Rigo. Het landgoed is een kasteelhoeve bestaande uit het rechthoekige hoofdgebouw, waarachter de U-vormige hoeve zich bevindt. Het gebouw wordt omgeven door een prachtig park. Generatie na generatie hebben diverse vooraanstaande eigenaars hun stempel gedrukt op het landgoed. Elementen zoals een elegante traptoren en een imposant poortgebouw getuigen van de aanpassingen doorheen de tijd. In de schaduw van de eeuwenoude muren van Huize Borghof ontmoeten verleden en heden elkaar op een bijzondere manier.

Groene innovatie in een historisch kader

De gekende architect Alfredo De Gregorio restaureerde het kasteel volledig in 2007. Bij de renovatie en restauratie van Kasteel Borghof is bijzondere aandacht besteed aan de ecologische impact. Alle bouwafval van de afbraak vormde de basis voor de herinrichting. De toevoeging van moderne systemen zoals een warmtepomp, een ventilatiesysteem met voorverwarmde of -gekoelde lucht en zuinige verlichting onderstrepen het belang van duurzaamheid. De manier waarop het renovatieproject is uitgevoerd benadrukt niet alleen de esthetische schoonheid van het pand, maar ook de verantwoorde omgang met de natuur. Want door de omliggende natuur te respecteren, kan de natuur vandaag onze bezoekers helpen om te herbronnen.

Ingrid Nelissen en
Jean Biesmans

De synergie van traditie en toekomst

Huize Borghof is tegenwoordig veel meer dan een historisch monument. Ingrid Nelissen en Jean Biesmans, de bezielers van het huidige concept, hebben het omgetoverd tot een zintuigprikkelend totaalconcept in duurzaam historisch erfgoed, omgeven door prachtige natuur. Onze verschillende hybride businessruimtes en flexibele werkplaatsen bieden maatoplossingen voor jouw productlancering, vergadering, presentatie, PR-event, workshop en veel meer.
Elke ruimte werd duurzaam en stijlvol ingericht voor een optimale beleving. Bovendien denken we graag met jou mee over een aangepaste setting voor jouw concept. Zo creëren we samen een inspirerende leef- en werkwereld.

Een inspirerende oase
in hartje Limburg

Huize Borghof geniet ook van een bevoorrechte ligging te midden van het Limburgse groen. Genesteld tussen het historische hart van Tongeren, de oudste stad van België met zijn rijke Romeinse geschiedenis, en het schilderachtige Borgloon, bekend om zijn glooiende landschappen en fruitboomgaarden. Deze unieke locatie biedt een serene en inspirerende achtergrond voor zakelijke ontmoetingen. Weg van de stedelijke drukte, maar dichtbij culturele en historische rijkdommen. Voor de zakelijke bezoeker is het de perfecte combinatie van rust, inspiratie en connectiviteit.